برای اینکه به سؤال انحلال شرکت چیست پاسخ درستی دهیم باید به بررسی برخی از موارد بپردازیم. زمانی که در مورد یک شرکت به موضوع انحلال آن میرسند؛ یعنی عمر شرکت به پایان رسیده است. بعد از اتمام عمر یک شرکت فرایندهای قانونی و خاصی باید انجام شود. از جمله این موارد میتوان به پرداخت بدهی طلبکارها، تقسیم کردن سود در بین شرکا، پرداخت مالیات و… اشاره نمود. این انحلال گاهی با مرگ یک شخص ایجاد میشود. در بعضی موارد ممکن است خود صاحب شرکت درخواست انحلال را داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با این موارد در این مقاله ما را همراهی کنید.
وقتی که شما تصمیم برای منحل کردن شرکت گرفتید حال باید با روش و چگونگی انجام فرایند آن آشنا باشید. وقتی که همه شرکا حاضر باشند باید اقدام به تنظیم صورتجلسه نمایند. این صورتجلسه به مدت 5 روز اعتبار دارد. بعد از اینکه تمام مدارک به اداره ثبت شرکتها ارسال شود هم اکنون باید به مدت 10 تا 15 روز کاری زمان بگذرد. بعد از این مدت اگر منحل شدن شرکت در روزنامههای رسمی به ثبت رسید شرکت شما به صورت رسمی منحل شده است. در غیر این صورت همچنان انحلال شرکت انجام نشده است. لازم است بعد از تمام مراحل، یک شخصی برای تمام فعالیتها مثل بدهیها، طلبها و … تعیین شود. تا بتواند کارهای باقی مانده شرکت را انجام بدهد. هر نوع شرکتی برای منحل شدن نیاز به مدارک خاص به خود را دارد. در ادامه به چند مورد اشاره میکنیم.
برای اینکه انحلال شرکت تأیید شود دو روش وجود دارد. یعنی انحلال از طریق دو روش انجام میشود.
در چه شرایطی انحلال شرکت به صورت اجباری انجام میشود؟
اگر قرارداد بین طرفین به صورت خود به خود و بدون اراده شخص منحل شود به عنوان انحلال قهری از آن نام میبرند. به طور مثال اگر عنوان قرارداد تغییر کند و یا یکی از شرکا فوت کند این قرار داد به صورت خود به خودی منحل میشود. گاهی نیز ممکن است طرفین برای مدت زمان پایان قرار داد زمانی را مشخص کرده باشند که در این تایم قرارداد بین آنها به صورت خودکار و بدون اراده طرفین منحل میشود. در این صورت میگویند انفساخ رخ داده است.
از کمهزینهترین روشهای منحل کردن شرکت میتوان به انحلال بدون دخالت دادگاه و یا بدون اعلام ورشکستگی اشاره نمود. در این صورت تنها مجمع عمومی میتواند وارد عمل شده و انحلال شرکت را اعلام کند.
مجمع عمومی به دو صورت میتواند در فرایند انحلال شرکت ورود کرده و تصمیم گیری نماید:
در برخی از موارد برای انحلال شرکت نیاز است تا حکم قضایی دریافت کرده و اقدامات لازم را انجام داد. از جمله دلایلی که کمک میکند تا حکم قضایی برای منحل شدن صادر شود عبارتاند از:
انحلال شرکت به معنای تمام شدن فعالیت شرکت است. ولی برای بیان این موضوع نمیتوان به راحتی اقدام نمود چرا که برای انحلال یک شرکت به صورت قانونی باید تابع یک سری قوانین و شرایط را رعایت کرد.
حال این شرایط چیست و چگونه برای توقف فعالیت شرکت باید از آن استفاده کنیم؛ ما به شما می گویم.
شرکتهایی که در حال حاضر فعالیت میکنند بر اساس موضوعات مختلفی در کنار هم قرار گرفته و نام گذاری شدهاند. از مهمترین این شرکتها میتوان به شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود اشاره نمود. ولی برای آشنایی بیشتر در ادامه به معرفی انواع شرکتها میپردازیم:
شرکت سهامی خاص یکی از رایجترین نوع شرکتهای در حال فعالیت است. ولی گاهی ممکن است بنا به دلایلی تصمیم بر این باشد که شرکت به صورت دائم فعالیت خود را قطع کند. در این صورت باید با توجه به قوانین انحلال شرکت تصمیمگیری انجام شود.
دلایلی که می تواند منجرب به انحلال شرکت های سهامی خاص شوند عبارت اند از:
ممکن است شما با کمک خانواده، دوستان و آشنایان خود اقدام به راه اندازی شرکت با مسئولیت محدود کرده باشید. ولی بعد از گذشت زمانی قصد منحل کردن شرکت و پایان دادن به فعالیت آن را داشته باشید. از جمله دلایلی که میتوان برای انحلال شرکتهای با مسئولیت محدود بیان کرد عبارتاند از:
برای منحل کردن شرکت باید امضا تمامی یا اکثریت اعضا شرکت (یا سهامداران) وجود داشته باشد.
➕ نکته: باید توجه داشته باشید در شرکتهای تضامنی تا زمانی که بدهی طلبکاران پرداخت نشده باشد نمی توان اموال را تقسیم نمود.
برای اینکه انحلال شرکت ثبت شود نیاز است هزینه ای برای آن اخذ گردد. هزینه ای که دریافت میشود از هزینه ثبت تغییرات شرکت بیشتر بوده و برای موارد فوق می باشد:
نکته: هزینه انحلال شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود با یکدیگر متفاوت است. برای دریافت اطلاعات در زمینه هزینه انحلال شرکت می توانید با پشتیبانی سایت تماس بگیرید.
بعد از اینکه صورتجلسه توسط مجمع عمومی تنظیم شد و همه اعضا و سهامدارن آن را امضا کردند از طریق مراحل زیر به صورت اینترنتی می توانید برای ثبت انحلال شرکت اقدام کنید:
بعد از تنظیم کردن صورتجلسه در شرکت های سهامی خاص شما به مدت 5 روز فرصت دارید تا اطلاعات و صورتجلسه را در سایت بارگذاری کرده و به اداره ثبت شرکتها اطلاع دهید. ولی برای شرکت های با مسئولیت محدود زمانی تعریف نشده است و میتوان در هر زمانی بعد از تنظیم صورتجلسه برای ثبت انحلال شرکت میتوان اقدام نمود.
بعد از منحل شدن شرکت نیاز است تا اقداماتی توسط نماینده قانونی شرکت انجام شود. از این رو باید نماینده وارد سامانه جامع ثبت شرکتها شده و اقدامات زیر را انجام دهد:
وقتی که انحلال شرکت انجام شد و در روزنامه رسمی به چاپ رسید، مسئول حقوقی و یا مسئول تسویه شرکت باید به سایت اداره داریی و اظهارنامه انحلال شرکت مراجعه نماید. در این بخش باید اظهارنامه های 114 و 116 را تکمیل کرده و برای تعیین و تکلیف مالیات شرکت به اداره مالیت تحویل بدهد. میزان مالیات تعریف شده برای شرکت بعد از تحویل و بررسی اظهارنامه توسط کارشناسان مشخص میشود.
اگر همچنان سؤالی در ذهن شما باقی ماند میتوانید با ما از طریق صفحه تماس با ما، به جواب سؤالات خود دسترسی پیدا کنید.
✅ انحلال شرکت با دادنام
انحلال شرکت یک فرایند زمان بر بوده و ممکن است تایم زیادی از افراد را در بر گیرد. ولی با توجه به قوانین خاصی که در این حوزه تعریف شده است حتما باید صورتجلسه توسط خود اعضا نوشته شده و امضا شود و سپس به مراحل بعدی برود. وکلای زبده موسسه حقوقی دادنام در این راه کنار شما خواهند بود.